,,Ca să mă feresc de eventualele neplăceri, primul lucru pe care mi l-am cumpărat a fost o hatta, acel acoperământ pentru cap pe care îl poartă bărbaţii musulmani. Am început cu turul Amman-ului, cetate veche romană construită pe şapte coline. Imense panouri publicitare îi reprezentau pe Regele Abdalah, actualul monarh şi tatăl acestuia, fostul rege Husein, adulat de toţi iordanienii. Ammanul este un oraş supra-populat, în care regula de circulaţie este la mica înţelegere, fără treceri de pietoni. Erau 45 de grade la umbra”, îşi aminteşte Constantin.
,,Am continuat cu vizita la Petra şi am trecut prin valea Wadi, sau cum îi spun iordanienii, Deşertul Roşu. Am mers prin deşert spre Marea Roşie, către litoralul sofisticat al Iordaniei”
,,Ultimul, dar poate cel mai luxuriant loc vizitat, a fost litoralul Mării Moarte. Salinitatea apei Mării Moarte e atât de mare, încât intrând în ea nu te răcoreşti, ba din contra, apa fiind o ,,supa” deasupra căreia trebuie să pluteşti cu mare băgare de seamă. O picătură din ea să-ţi între-n ochi, şi reacţia de a te şterge te aruncă în iad. Salvamarii cunosc acest pericol şi sunt la tot pasul, gata oricând să-ţi sară în ajutor. M-aş întoarce oricând în aceste locuri şi cu siguranţă o voi face”, a spus Constantin.
VN:F [1.9.5_1105]
Ultima editare efectuata de catre Valentin in Lun Oct 04, 2010 6:49 pm, editata de 4 ori (Motiv : inca o poza din vacanta lui)