Nu tin nicio dieta, cu toate ca ar trebui, pentru sanatatea mea, dar momentan nu ma resimt sub nicio forma . Nici nu cred ca as putea sa tin vreun regim, din cauza programului meu, care nu ma lasa sa am o alimentatie regulata si sanatoasa. Mananc orice, la orice ora din zi.
2. Cand si de la cine ai invatat sa gatesti? Ce stii sa gatesti, cate retete?
De la mama am invatat sa gatesc! Bucataria nu este punctul meu forte, asa ca nu prea stiu multe retete, doar cele uzuale si usoare (salate, cartofi prajiti, oua, supe etc). Cand am chef sa incerc ceva nou, ma uit pe carti de bucate si incerc sa gatesc dupa ele.
3. Cine gateste la tine in casa, cat de des si ce anume?
Mama gateste, ea este bucatareasa sefa …si cat de mult a incercat pana acum sa ma tina departe de bucatarie pentru a ma lasa sa-mi aloc timpul profesiei si fetitei mele.
4. Ai tinut vreodata cura de slabire? Care e mancarea ta preferata?
Nu am tinut niciodata cura de slabire, am avut noroc ca nu a fost niciodata necesar. Niciodata nu m-am luptat cu kilograme in plus. Mananc orice, la orice ora, iar carfofii prajiti cu toping de cascaval au ramas preferatii mei, inca din copilarie. Imi mai plac supele si mancarea chinezeasca.
5. Ce recomanzi cititorilor nostri? Ne poti da reteta?
Se cheama "Coco" (fiind numele frunzei specifice, dar eu nu o am, asa ca o prepar cu spanac).
Reteta:
spanac (un borcan),
pui (pulpele si pieptul taiat bucatzele mici),
6 cepe, un borcan de unt de arahide,
4 linguri de bulion,
2 linguri de vegeta.
Si ca garniture, orez scazut (ulei, sare, orez-se pune o cantitate dubla de apa si se lasa la cuptor pana ce scade total apa-gen chinezesc).
8 persoane.
Timp de preparare: 1-2 ore.
Mod de preparare:
Se taie ceapa in bucatele mici, se caleste, iar apoi cu putina apa si cu puiul se pune la fiert, pana se fierbe carnea. Dupa ce a fiert, se ia carnea de pe oase, se taie cubulete si se pune inapoi in cratita, unde se mai adauga spanacul, pasta de arahide, vegeta, si se lasa sa fiarba mestecand mereu, pana fierbe spanacul si se ingroasa sosul. Ultimul se adauga bulionul, se mai mesteca putin si e gata.
Orezul: intai se pune apa la fiert, apoi se adauga orezul spalat, care se fierbe la o cantitate dubla de apa (ex: o cana de orez, 2 de apa) la foc mic, se pune putina sare si 2 linguri de ulei, si se lasa pana se evapora intreaga cantitate de apa.
Aceasta reteta se mai poate pregati si cu peste in loc de pui, depinde de preferintele culinare ale fiecaruia.
Sursa: Click
Ultima editare efectuata de catre Valentin in Mier Iun 02, 2010 2:24 am, editata de 1 ori